30 квітня 2014 р. об 11:30 в Інформаційному агенстві “УНІАН”, за адресою: м. Київ, Хрещатик, 4, відбудеться прес-конференція Громадянської мережі ОПОРА «Проміжні підсумки спостереження ОПОРИ: безпека і гарантії вільних виборів». Під час заходу координатор виборчих і парламентських програм ОПОРИ Ольга Айвазовська презентує проміжний звіт за підсумками спостереження за виборчою кампанією у квітні, а також розкриє основні тенденції цьогорічних перегонів і загрози, які виникли для підготовки і проведення виборів на окремих територіях.

Наприкінці березня завершилася реєстрація кандидатів у Президенти України і стартувала активна фаза агітації і виборчого процесу. Однак, зовнішня загроза стала дестабілізуючим фактором підготовки і проведення виборчої кампанії в України, а деякі кандидати прямо чи опосередковано заявляють про ймовірність зриву виборів. До цього додається також і проблеми забезпеченням виборчого права громадян на тимчасово окупованих територіях АР Крим і Севастополя, а також у населених пунктах східних областей України, де активізувалися «сепаратистські рухи». Про проміжні підсумки виборчої кампанії, перманентну зміну складу окружних виборчих комісій, активність кандидатів і особливості агітації у регіонах,  а також поточні загрози і шляхи мінімізації ризику зриву виборів на сході і півдні України розповість Ольга Айвазовська, координатор виборчих та парламентських програм ОПОРИ.

Акредитація відбувається на місці за редакційними посвідченнями.

 Детальніше:

Юрій Хорунжий, прес-секретар ОПОРИ,

063 616 04 81

Більше про Громадянську мережу ОПОРА:  http://oporaua.org/

Довідково:                                                                                                                                                                      

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.