У п’ятницю, 25 квітня, відбулася конференція партії Петра Порошенка «Солідарність» по висуненню кандидатів у депутати міської ради. На зборах затвердили 29 кандидатів у списку.

Так, у першу п’ятірку потрапили президент автомобільної корпорації «Богдан» Олег Свинарчук, політичний експерт, колишній активіст обласної організації Комітету виборців України Юрій Сас, депутат міської ради Марина Волошенко, президент благодійного фонду «Наддніпрянський фонд» Анна Харченко, а також громадський діяч та підприємець Микола Макуха. Окрім цього, у список потрапили громадський діяч Сергій Варич, історик та краєзнавець Назар Лавріненко, голова громадської організації «Черкаси – ТВІЙ дім» Петро Чернявський, головний лікар Третьої міської лікарні Олександр Федорук та інші.

Окрім цього, «Солідарність» також представила свою передвиборчу програму. Зокрема, там йдеться про перезавантаження влади в місті, можливість громади контролювати роботу влади, відкритість, звітність нової влади перед громадою, боротьба з корупцією, створення безпечних умов для життя в місті, удосконалення медичної сфери.

Висунення кандидатів в одномандатних округах було перенесено на понеділок, оскілки ще тривають підготовчі роботи з цього питання.

Нагадаємо, що партія «УДАР» на цих виборах є союзником партії «Солідарність», і в понеділок відбудеться спільна прес-конференція двох політичних сил.

poroshenko-cherkasy

 
Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.