День вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС волонтери обласного штабу Ольги Богомолець провели активно: дітей заохочували до малюнків на асфальті, дорослих – піти на вибори та стати членом команди волонтерів Ольги Богомолець.

bohomolets kharkiv

26 квітня у Молодіжному парку м. Харкова (виборчий округ №171) пройшла акція волонтерів обласного штабу Ольги Богомолець, приурочена вшануванню ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Розпочалась вона із встановлення на одній з алей парку плаката цього кандидата на пост Президента й розкладання на асфальті кольорової крейди для дітей. Юні художники заклик до творчості прийняли з ентузіазмом: перші малюнки з’явились вже за кілька хвилин після початку акції.

Поки діти малювали, волонтери Ольги Богомолець спілкувалися з їх батьками та перехожими. Основними темами для розмов стали заклики до участі у виборах в якості виборця, члена дільничної виборчої комісії чи спостерігача від Ольги Богомолець, а також інформування зацікавлених про цього кандидата в Президенти.

Також волонтери вручали охочим листівки-запрошення стати членами виборчих комісій, спостерігачами чи агітаторами «Моя команда – Україна! Нова, відроджена країна!» та суспільно-інформаційний бюлетень «Диалог +».

Наприкінці заходу юні художники отримали символічні призи – різнокольорові наліпки. Також відвідувачам парку волонтери роздали тюльпани. Ані дитячі нагороди, ані квіти жодної символіки кандидата Ольги Богомолець не містили.

За словами волонтера обласного штабу Ольги Богомолець Марії Лукашевич, ідея акції – результат командної творчості волонтерів. Вона також додала, що для заходу волонтер Анаіт Мхітар’янц зрізала власні тюльпани, вшанувавши, таким чином, ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

bohomolets kharkiv2

 
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.