У окружній виборчій комісії (ОВК) №172 протягом тижня встигли скласти свої повноваження та знову їх набути голова комісії Ірина Кучерук (за поданням Вадима Рабіновича) та секретар Вікторія Тридуб (за поданням Василя Куйбіди).

18 квітня постановою ЦВК №330 у звязку із внесенням подання про заміну члена комісії було достроково припинено повноваження Ірини Кучерук (за поданням Вадима Рабіновича), яка на той час обіймала посаду голови. На місце голови було призначено Дмитра Карпухіна. 22 квітня Дмитро Карпухін склав присягу та головував на засіданні комісії. Наступного ж дня постановою ЦВК № 339 його повноваження достроково припинили, а Ірину Кучерук знову призначили головою.

Під час спілкування зі спостерігачами «ОПОРИ» Ірина Кучерук відмітила, що про зняття з посади голови 18 квітня їй телефоном повідомили представники центрального штабу Вадима Рабіновича. Причин не пояснили. Про повторне призначення головою 23 квітня близько 13:00 Ірину Кучерук також сповістили телефоном, однак, вже члени ЦВК. Дмитро Карпухін своє коротке головування пояснив тим, що члени ОВК №172 ВО були невдоволені його роботою і звернулися з проханням до ЦВК про його заміну.

Аналогічна ситуація в ОВК №172 ВО склалася і з посадою секретаря. 18 квітня постановою ЦВК №330 було достроково припинено повноваження Вікторії Тридуб (за поданням Василя Куйбіди), яка виконувала обовязки секретаря. На цю посаду призначили Рімму-Софію Куц. Новопризначений секретар не зявилася на засідання комісії жодного разу. За словами Вікторії Тридуб та Ірини Кучерук (за поданням Вадима Рабіновича), 19 квітня Рімма-Софія Куц телефоном повідомила про те, що через хворобу вона не зможе виконувати покладені на неї обовязки секретаря.

24 квітня Вікторію Тридуб (за поданням Василя Куйбіди) поновили на посаді секретаря ОВК 172 (постанова ЦВК № 352). Цього ж дня вона вдруге склала присягу. За словами Вікторії Тридуб, повідомлення про повторне призначення на пост секретаря ОВК №172 для неї не стало несподіванкою, адже вона знала про постійну відсутність Рімми-Софії Куц на робочому місці.

Наразі ані секретар ОВК №172 Вікторія Тридуб(за поданням Василя Куйбіди), ані голова Ірина Кучерук(за поданням Вадима Рабіновича), за їх словами, повторних ротацій не очікують.

 
 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.