На черговому засіданні ОВК № 138 (Суворовський район м. Одеси) члени комісії познайомилися з новим керівним складом комісії - суб'єкти подання практично одночасно замінили голову, заступника голови та секретаря окружкому.

Слід зазначити, що на офіційному сайті ЦВК розміщені дані лише про заміну голови В'ячеслава Діордиці на Сергія Узунова (від кандидата в Президенти В. Цушка) і його заступника Олексія Ветчинкіна на Миколу Макаренка (від С. Тігіпка). Де-факто в комісії є і новий секретар, однак на сайті Центрвиборчкому зазначено, що його місце займає Світлана Самойленко-Гончаренко, яка була секретарем на початку роботи комісії. Очікуємо, що дані на сайті ЦВК будуть оновлені найближчим часом.

Нагадаємо, що на першому засіданні ОВК № 138 секретар був відсутнім, а голова та його заступник ще на першому засіданні оголосили про те, що вони не можуть вести засідання, оскільки незабаром будуть заміни іншими особами. Тоді для проведення засідання шляхом голосування були обрані голова та секретар засідання.

 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.