Після конференції Партії регіонів, яка відбулась 22 квітня, новий очільник черкаських  «регіонів» пообіцяв «відбиватись» від Добкіна і Царьова разом з Юрієм Ботнаром (голова обласної організації ВО «Свобода»).

Конференція Партії регіонів в місті Черкаси була призначена на 14:00, проте коли наші спостерігачі та представники інших партій вчасно прибули на цей час до місця проведення, конференція вже закінчилась. Громадським та політичним активістам вдалось поспілкуватись із новим очільником черкаської організації Партії регіонів Ігорем Мельниковим. Так, він стверджував, що ніколи не бачив Віктора Януковича вживу, лише на плакатах, і намагався налаштувати на співпрацю Юрія Ботнара, голову обласної організації ВО «Свобода».

На прохання назвати результат конференції –  першу п’ятірку списку партії – Ігор Мельников зміг згадати лише себе та Сергія Зайцева.

На запитання Юрія Ботнара, коли до Черкас прибуде Михайло Добкін та Олег Царьов, Мельников відповів, що не знає: «Я не знаю. Когда приедет – позови меня, я тоже прийду. Или я позвоню тебе, Юра – скажу, приходи, будем вместе отбиваться».

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.