Складна ситуація склалася щодо роботи Сумської міської виборчої комісії, яка й досі не може зібрати кворум для прийняття легітимних рішень.

До квітня 2014 року очолювала комісію представник Партії регіонів Тетяна Бересь, її заступником була Зоя Лисенкова (Народна партія), секретарем – Антоніна Гуленко (Партія «Реформи і порядок»). Згідно з додатком № 6 до постанови Центральної виборчої комісії від 9 квітня 2014 року № 242 достроково припинили повноваження такі члени комісії:  Тетяна Бересь,  Зоя Лисенкова,  Антоніна Гуленко, Олена Савицька.

Згідно з Постановою ЦВК від 11 квітня 2014 року «Про зміни в складі Сумської міської виборчої комісії Сумської області» Центральна виборча комісія призначила головою комісії Ольгу Старосєльську від Народної Партії, заступником голови Нелю Поліщук від партії «За Україну!», секретарем Єлизавету Євстаф’єву від партії «Реформи і порядок».

Тим часом троє членів комісії, які представляють Комуністичну партію України, не з’являються на засідання хоча повноважень офіційно не складали: Діана Рохманова, Михайло Панченко, Іван Каравай. А без них кворуму немає і комісія не може розпочати роботу. Останнє зірване засідання мало б відбутися 24 квітня.

За коментарями звертайтесь:
Олександр Хоруженко
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
Ірина Стегній
Прес-секретар Громадянської мережі ОПОРА в Сумській області
+38 066 305 51 90