По виборчому округу № 67 в смт Малин у наметах агітатори заповнюють анкету активіста-прихильника Олега Ляшка для формування команди агітаторів, членів виборчих комісій, спостерігачів та представників партії та Олега Ляшка. Паралельно розповсюджують вісник "Боротьба" та календар з портретом кандидата в Президенти.

В анкеті агітатор нашвидкоруч заповнює особисті дані прихильників та бажаючих попрацювати: ПІП, адреса, телефон, дата народження та професія. Далі швидко проводить усне опитування з варіантами відповіді "так" або "ні". Одне із запитань: «Бажаю взяти участь у розповсюдженні інформаційних матеріалів (впишіть кількість, яку можете розповсюдити за тиждень)». Спостерігач ОПОРИ запитала: "Скільки платять? ", агітатор відповіла: "100 гривень у день".

Скільки платять за участь у партійній роботі, членам  виборчої комісії, спостерігачам під час виборів чи за публічне представлення Радикальної партії та Олега Ляшка – агітатор не знає.

Охочих заповнити анкетку та отримати календар було досить багато. В основному це люди старшого віку.

За словами агітатора, намети нещодавно поставили по всьому ВО № 67. 

fjkjgk

 

sddffe

uuuuytr

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.