За повідомленнями довготермінового спостерігача Громадянської мережі ОПОРА, окружна виборча комісія округу № 211 (центр – м. Ніжин) на першому засіданні прийняла рішення про заміну приміщення для організації та проведення власної роботи. Однак на сайті Центральної виборчої комісії станом на сьогодні інформація так і не оновилася.

Із-за незручності приміщення для роботи окружної виборчої комісії, що полягає проблемах транспортування бюлетенів у день виборів, комісія схвалила рішення переїхати у будівлю Управління праці та соціального захисту населення (м. Ніжин, вул. Гоголівська 6а).

Нині ж на сайті ЦВК розміщена адреса місцевого будинку культури. (Фото 24).

Надаємо, що чинним законодавством не встановлено строк, коли ЦВК має змінити відомості у разі зміни адреси ОВК. Проте очевидно, що ЦВК не належно виконує обов'язок, передбачений ст.56-2 Закону України «Про вибори Президенту України». Цією статтею передбачено, що ЦВК оприлюднює на своєму сайті інформацію, що стосується загального інформаційного забезпечення. Інформування про адресу місцезнаходження ОВК є загальним інформаційним забезпеченням відповідно до п.4 ч.1 ст.56-2.

24

Ольга Різенко,
прес-секретар
виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.