Центральна виборча комісія розглянуло звернення громади Обухівського району про висловлення недовіри голові окружної виборчої комісії  Андрію Ткаченко.

ЦВК зауважило, що «правових підстав для дострокового припинення повноважень усього складу Васильківської міської виборчої комісії Київської області або окремих членів, а також про заміну голови та секретаря цієї комісії у Центральної виборчої комісії немає».

Також, ЦВК попросило довести до відома зміст повідомлення до всіх авторів звернення.

Нагадаємо, 16 квітня на першому засіданні ОВК у 95-у виборчому окрузі (центр у місті Обухів Київської області) голові комісії Андрію Ткаченку оголосили недовіру. Під час засідання відбувся пікет. Самого Ткаченка закидали яйцями.

cvk

cvk1

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.