22 квітня 2014 р. в м. Краснодон невідомі особи, які представилися представниками «Народного ополчения» розігнали агітаторів, які на центральній вулиці міста поставили агітаційні намети кандидата в Президенти України  Анатолія Гриценка та погрожували керівництву окружного штабу, що вони забороняють проводити в місті Анатолію Гриценко агітаційну роботу.

Люди, що представляють за їх словами проросійський рух «Народное ополчение», підійшли близько 14 год. до агітаційного намету, конфіскували 3 пачки з  агітаційними газетами «Справжній Президент» Анатолія Гриценка, погрожували агітаторам та поламали агітаційний намет.

Як прокоментувала ситуацію керівник окружного штабу № 108 (м. Краснодон) Кербай Антоніна Михайлівна: « Сьогодні перший день, коли ми в м. Краснодон поставили агітаційні намети. Хочу зазначити, що Ми повідомили Краснодонський міськвиконком про те, що ставимо агітаційні намети і робим це цілком легально. Але наші агітаційні намети простояли лише кілька годин, оскільки невідомі особи підійшли до агітаторів, заявили що відтепер Вони є владою в місті Краснодон і що вони своїм рішенням забороняють нам проводити агітаційну роботу .  Коли ж Ми показали невідомим особам повідомлення в міськвиконком про розташування агітаційних наметів, то Вони сказали що розберуться з недолугою міською владою, яка надала дозвіл на агітацію і відтепер забороняють нам надалі агітувати і дали 2 хвилини щоб піти та конфіскували агітаційний матеріал. Через півгодини ці ж особи прийшли до офісу регіонального штабу Анатолія Гриценка, який розташований по вул. Артема м. Краснодон і почали говорити мені особисто, що відтепер забороняють вести штабу А. Гриценка будь яку діяльність. Також заявили про те, що нібито ми (представники кандидата А. Гриценка) продаємо рідну землю та рідну країну, є запроданцями, оскільки підтримуємо Анатолія Гриценка. Я звернулася до міліції. Правоохоронні органи приїхали швидко, втрутились у конфлікт, пішли проводити переговори з цими людьми. Я не знаю про що говорили міліціонери з представниками проросійського руху, але після цього останні повернули нам раніше конфісковані агітаційні матеріали і пішли з нашого офісу. Правоохоронці сказали, що конфлікт вичерпано, оскільки постраждалих немає. Однак усі агітатори, які працювали з нами, відтепер бояться завтра виходити працювати в агітаційні намети, бо бояться розправи з боку проросійських активістів. Ми ще будемо говорити з нашими агітаторами, але усі дуже бояться. Я не виключаю що я буду вимушена десь шукати нових людей».

 

Довідково:                                                                                                                                                                   

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.