У тижневому випуску Сокальської районної газети «Голос з-над Бугу» спостерігачі зафіксували неправомірні агітаційні матеріали від кандидата Тимошенко.

Попри не надто активну передвиборчу діяльність кандидатів на пост Президента України, на Львівщині уже вдалося зафіксувати випадки недобросовісної агітації у друкованих засобах масової інформації. Так, у останньому номері Сокальської районної газети «Голос з-над Бугу» розміщено статтю під назвою «Юлія Тимошенко: Наш борг перед Небесною сотнею – побудувати потужну Україну», що не місить позначки «передвиборча агітація» чи «політична реклама». Цікаво також, що матеріал не має жодного стосунку до Сокальщини чи Львівської області, а стосується виступу Тимошенко на мітингу у Хмельницьку. Це дає підстави говорити про «замовність» такої статті.

Спостерігачі Громадянської мережі ОПОРА вкотре наголошують, що уся перевиборча агітація повинна оплачуватися з виборчого фонду кандидата (ст. 37 ЗУ «Про вибори Президента України») та містити відповідне маркування.

Lviv dzhynsa

Детальніше:

Ірина Швець, прес-секретар кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Львівській області – 032 254 61 63.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.