На Луганщині правоохоронці та місцева влада проводять  профілактичні розмови з членами ОВК під час засідань комісій та попереджають про те, що в регіоні дуже напружена ситуація.

Зокрема, 16 квітня в ОВК № 106  з членами на засідання зустрівся керівник відділу охорони громадського порядку Жовтневого МВС у м. Луганськ Тимур Ширкін, який доповів про те, що завдання правоохоронців забезпечити порядок в Луганську під час проведення виборів, що вони зроблять і просив членів ОВК звертатись до нього у разі якщо буде будь-яка інформація про порушення закону. 

Як прокоментував Тимур Ширкін свій виступ під час ОВК  довготерміновому спостерігачу ОПОРА: “Мета мого виступу перед членами ОВК - познайомитися з членами комісії і розповісти їм, чим займатиметься міліція під час проведення виборів, а саме забезпечення охорони громадського порядкуКожні вибори міліція займається забезпеченням законності їхнього проведення. Це профілактична робота щоб попередити можливі порушення закону».

Zasidanya OVK 106

У Красному лучі (ОВК №109) 16 квітня відбулася зустріч міського голови Марини Філіпової зі членами виборчої комісії. «Вітаю вас із початком роботи, тому що ці вибори не схожі на ті, які ми вже переживали. Проте, наше завдання - зробити все для того, щоб вибори пройшли відповідно до чинного законодавства. На сьогоднішній день виборча комісія забезпечена приміщенням, засобами зв'язку і необхідною оргтехнікою . Усі виборчі дільниці готові до роботи, тому труднощів не повинно виникнути. У разі потреби місцева влада готова надати допомогу і сприяння комісії в організації її діяльності . У нас ніколи не було зауважень по нашій роботі, думаю, їх не буде і цього разу. Враховуючи складну політичну ситуацію в країні  можна чекати різні «сюрпризи», але Ми  зробимо все щоб забезпечити прозорий виборчий процес», - з такими словами звернулося до членів комісії Марина Філіпова.

Zasidanya OVK 109 1

Zasidanya OVK 109 2