Окружна виборча комісія № 202 з центром у м. Тальне почала свою роботу з порушенням Закону, про що раніше вже повідомляла ОПОРА. Наступне засідання було призначене на сьогодні, 18 квітня. Кворум цього разу зібрався, загалом дві третини членів нарешті прийняли присягу, але все ще залишаються перепони для повноцінної роботи комісії.

На сьогоднішньому засіданні склали присягу ще 2 члени комісії: Віталій Панченко (від Михайла Добкіна) і Володимир Таран (від Наталії Королевської). До цього (16 квітня) її склали ще 12 членів. Враховуючи, що кількість членів комісії складає 20 осіб, а присягу склали всього 14 членів, комісія станом на сьогодні вже може легітимно приймати рішення.

Варто зазначити, що голова та секретар відмовилися працювати в ОВК, тому функції голови виконує заступник, а секретаря засідань збираються обирати з числа своїх членів кожного разу. Шість інших осіб також відмовилися від роботи в ОВК, переважно – представники з Дніпропетровської та Чернівецької областей. Вакантними лишаються посади водія і програміста.

У приміщеннях ОВК поки що відсутня комп’ютерна та офісна техніка, не підключені інтернет та телефонний зв'язок, немає й інформаційного стенду. Проте варто зазначити, що таке погане забезпечення обладнанням окружних комісій є типовим для усіх ОВК Черкаської області.

cherkasy 11

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.