Загалом усі окружні виборчі комісії Львівської області провели перші засідання. Деякі, щоправда, з третьої спроби.

Жодна з окружних комісій області не зібралася на перше засідання у повному складі. На кожному з засідань були відсутні від 2 до 8 осіб. У комісіях виборчих округів №120, 122, 123, 126 та 128  кількість присутніх членів була мінімальною для можливості прийняття присяги  - 2/3 від складу.

Основною причиною відсутності на засіданні було неповідомлення осіб про засідання через неможливість додзвонитися до них та відмова осіб приїжджати на засідання, оскільки вони проживають у інших областях. Зазвичай, це були члени комісій з Київської та Донецької області, які в складі комісії представляли таких кандидатів на пост Президента України як Бойко, Кузьмін, Саранов, Цушко, Рабінович та Королевська.

Окремо варто згадати комісію територіального виборчого округу №124, де ні з першої, ні з другої спроби не могли зібрати кворум. Тому на першому засідання ніхто не прийняв присягу, а на другому (за погодженням із куратором з ЦВК) – прийняли присягу лише 11 присутніх (для кворуму було необхідно 12), і оголосили перерву. На наступний день комісії таки вдалося зібрати мінімальний склад та приступити до прийняття присяги.

Детальніше:

Ірина Швець, прес-секретар кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА у Львівській області – 032 254 61 63.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.