У Сумах увечері, 14 квітня, відбулася сутичка в офісі Комуністичної партії України.

Як стало відомо, активісти Правого сектору запідозрили, що в сумському офісі Компартії знаходяться листівки із закликом провести референдум, подібний до так званого «кримського» референдуму. Вони силою увійшли до приміщення і провели обшук, та знайшли листівки, які залишилися з попередніх агітаційних кампаній із закликом до референдуму, а також георгіївські стрічки. Активістів особливо обурили портрети Леніна і Сталіна на стінах.

Під час сутички травми отримали секретар Сумського обкому КПУ Валерій Сіряченко та лідер Правого сектору на Сумщині, керівник місцевого передвиборчого штабу Дмитра Яроша Микола Сурженко.

Депутат Сумської міської ради від КПУ Наталія Дейниченко заявила, що такі дії заслуговують на кримінальну відповідальність: «Я, звичайно, не правоохоронні органи і відповідну кваліфікацію їх діям дати не можу, але вважаю, що їхні дії мають ознаки кримінальних злочинів, що передбачені статтями 187 ч.2; 170; 161 ч.2; 129 ч.2 і, мабуть, ст. 11 Кримінального кодексу України».

На місце події прибув начальник Управління міністерства внутрішніх справ (УМВС) у Сумській області Анатолій Річкаль, який намагався заспокоїти обидві сторони конфлікту. На цей час УМВС офіційно не коментує подію. Затриманих також наразі немає.

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.