Керівник обласного виборчого штабу кандидата на пост Президента України Анатолія Гриценка Микола Малярчук під час прес-конференції засудив дії влади щодо Криму та Сходу України, вказав на те, що вже почалась купівля голосів на виборах мера Чернівців і висловив обурення новим кадровим призначенням в Чернівецькій ОДА.

14 квітня в м. Чернівці відбулась прес-конференція керівника обласного виборчого штабу кандидата на пост Президента України Анатолія Гриценка Миколи Малярчука. Під час прес-конференції Микола Малярчук засудив дії нової влади, поклавши на неї провину за втрату Криму та поширення ідей сепаратизму в областях східної України. На його думку, новому Міністру оборони потрібно було діяти більш рішуче і не зволікати з відданням наказу на активну протидію  окупантам.

Микола Малярчук також повідомив, що відповідно до даних соціологічних досліджень, якими він володіє, кандидат на пост Президента Анатолій Гриценко, повинен отримати 8 % підтримки населення Чернівецької області під час голосування. Правда, назву соціологічної служби не вказав.

Також керівник штабу Анатолія Гриценка в Чернівецькій області запевнив, що не збирається брати участь у виборчих перегонах на посаду мера Чернівців, але повідомив, що за наявною в нього інформацією, кандидати на цю посаду вже розпочали роботу з підкупу виборців, а також, що більша частина цих кандидатів будуть технічними. Спостерігач ОПОРИ попросив керівника штабу назвати конкретні факти, однак Микола Малярчук фактів не назвав, так само, як і не повідомив, чи збирається звертатися до правоохоронних органів з цих питань.

Також Микола Антонович засудив кадрові призначення, які відбувалися в Чернівецькій обласній державній адміністрації останнім часом.

Важливу інформацію про вибори, порушення під час виборчої кампанії, хід та результати кампанії зі спостереження можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА  http://oporacv.org/

Детальніше:
Надія Бабинська, тел.: +380502104847, virna(at)opora.org.ua
Назар Тимощук, координатор виборчих програм Громадянської Мережі ОПОРА у Чернівецькій області, тел.: +38063 628 67 71, n.tymoshchuk(at)opora.org.ua

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.