Народний депутат України Ірина Геращенко (партія «УДАР Віталія Кличка», а віднедавна -  керівник київського міського штабу Петра Порошенка на президентських виборах) дала прес-конференцію щодо позиції партії у виборчій кампанії та найближчі плани. Пані Ірина повідомила, що партія балотуватиметься на виборах до міськради Черкас, проте не висуватиме свого кандидата на мерське крісло.

Народний депутат пояснила мотивацію підтримки Віталієм Кличком Петра Порошенка. «Мова йде не про об’єднання команд, а про те, що обидві команди працюють на один результат. Є «УДАР», є «Солідарність», але «УДАР» прийняв рішення про те, що підтримає кандидата Порошенка на президентських виборах», – повідомила Ірина Геращенко.

Окрім цього Ірина Геращенко зауважила, що партія «УДАР» балотуватиметься на виборах до міськради Черкас. Уже формуются відповідні списки, проте прізвища вона поки не оголосила: «УДАР прийняв рішення, що ми в першу чергу будем боротися за список в міськраду; що стосується місцевих виборів, то ми даємо можливість черкащанам обрати того мера, як вони вважають за потрібне. Якщо це буде той мер, з яким ми будем поділяти позиції, що він гідно представлятиме інтереси черкащан, ми будемо з ним найтісніше співрацювати».

udar cherkasy

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.