Протягом грудня громадська організація «Наша справа Полтавщина» влаштовує дитячі новорічні свята. Дітям вручають подарунки з логотипом політичної партії «Батьківщина».

Згідно з даними Міністерства юстиції України громадську організацію «Наша справа Полтавщини» створено 15 листопада 2017 року. Керівником організації є Руслан Погорілий. Він же є співзасновником організації разом з Наталією Пушко. Розмір статутного капіталу дорівнює нулю.

Спостерігачі зафіксували діяльність організації виключно в межах 149 виборчого округу, який включає в себе 6 районів – Карлівський, Козельщинський, Кобеляцький, Новосансажрський, Машівський та Чутівський.

Про свою діяльність «Наша справа Полтавщина» повідомляє через сторінки в соцмережах. При чому, в кожному з шести районів, де діє ГО, створена власна сторінка.

Подарунки та поздоровлення від фонду здійснюються за участі Лариси Босенко. Як пишуть на сторінках фонду, вона є лідером «Наша справа Полтавщина».

Починаючи з грудня організація влаштовує святкові новорічні концерти для учнів навчальних закладів. ОПОРА зафіксувала відповідні свята в освітніх установах 5 районів – Козельщинському, Карлівському, Чутівському, Кобеляцькому, Машівському.

Під час концертів для дітей влаштовується виставу за участі акторів Полтавського обласного театру ляльок, а також вручаються солодкі подарунки. При чому подарунки знаходяться у пакетах, на яких з одного боку знаходиться символіка організації «Наша справа Полтавщина», а з іншого логотип політичної партії «Батьківщина» та один з лозунгів партії: «Батьківщина за людей, люди – за Батьківщину». Заходи відбуваються як на територіях навчальних закладів, так і в будинках культури.

(Усі фото сторінки «Наша справа Полтавщина» в Facebook)

21 12 dity z podarunkamy221 12 bosenko rozdae podarunky z logotypom batkivschiny21 12 skrin zahid go

В обласному осередку «Батьківщини» Полтавщини ОПОРІ не змогли прокоментувати дану ситуацію, порадивши звернутись безпосередньо до керівництва благодійного фонду.

«В нас немає жодної інформації, щодо цього. Єдина є порада – звернутись до цієї організації», - повідомили в обласному осередку партії.

В межах громадської організації діє однойменний благодійний фонд «Наша справа Полтавщина». Проте в самому фонді повідомили, що займається проведенням дитячих свят саме ГО.

«Благодійний фонд на даний час зовсім не працює. Вся діяльність йде збоку громадської організації», – повідомили в благодійному фонді.

ОПОРІ вдалось зв’язатись і з самою Ларисою Босенко, проте лідер ГО від коментарів відмовилась, запропонувавши зустрітись після Нового року. Проте, на питання чому на пакетах розміщений бренд політичної партії «Батьківщина» відповіла: «Я його там не бачу».

Влітку 2018 року Босенко приймала участь у форумі «Новий курс України» ініційований лідером ВО «Батьківщини» Тимошенко, де давала коментар для обласної youtubeсторінки партії.

Відео

Нагадаємо, Міністерство освіти і науки України в роз’яснювальному листі №1/9-407 засуджує розміщення будь-якої партійної агітації у закладах освіти, проведення політичних акцій та залучення до них учасників освітнього процесу. «Відповідно до статті 31 Закону України «Про освіту» політичні партії (об’єднання) не мають права втручатися в освітню діяльність закладів освіти. Керівництву закладів освіти, педагогічним, науково-педагогічним і науковим працівникам, органам державної влади та органам місцевого самоврядування, їх посадовим особам забороняється залучати здобувачів освіти до участі в заходах, організованих політичними партіями (об’єднаннями), крім заходів, передбачених освітньою програмою», – йдеться в листі МОН.

 «Дана технологія «виборчої благодійності» допомагає отримати додаткові електоральні переваги та сформувати позитивну думку про суб’єкт виборчого процесу через матеріальне стимулювання виборців. Такі дії – подарунки для дітей, направлені на здобуття прихильності їхніх батьків – виборців», – говорить координатор ОПОРИ в Полтавській області.

Згідно з частиною 6 статті 64 Закону України «Про вибори Президента» забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей. Така передвиборна агітація або надання виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати чи не голосувати за певного кандидата або згадуванням його імені, вважається підкупом виборців.

Раніше ОПОРА повідомляла, що голова райради на Полтавщині роздає у школах подарунки з листівками «Батьківщини»

За коментарями звертайтеся:

e-mail: [email protected]

 Веб-сайт| Фейсбук | Твіттер

(#вибори; #opora; #опора)