14 квітня відбулася прес-конференція, на якій було представлено голову обласного виборчого штабу Петра Порошенка. Ним став Олег Свинарчук, який презентував передвиборчу програму Порошенка та повідомив, що партія «Солідарність» братиме участь на міських виборах.

Олег Свинарчук відзначив важливість об’єднання політичної сили «УДАР Віталія Кличка» та команди Порошенка: «Вперше за всю історію України такі впливові політики, як Петро Порошенко і Віталій Кличко, які мали перший і другий рейтинг, об’єдналися. Це є найкращим прикладом того, що має відбутись у країні. Усі політики мають об’єднатися заради спільної мети».

Також очільник обласного штабу Порошенка звернув увагу на реальну загрозу зриву виборів через події на сході України. «Всі ми маємо усвідомлювати, що Україна перестане існувати у випадку, якщо вибори 25 травня не відбудуться і країна не обере легітимного Президента. Це можуть бути перші в історії України прозорі і чесні вибори. Дуже важливо для країни, щоб вони завершилися ще в першому турі. Бо, зважаючи на події на сході, у нас немає часу», – сказав Олег Свинарчук.

Керівник обласного штабу представив передвиборчу програму Петра Порошенка під назвою «Жити по-новому». Серед її першочергових завдань: формування єдиного пакету реформ для розширення повноважень регіонів, розвитку економіки, створення сильної армії, дотримання свободи слова та розробки цивілізованого правового поля для підприємництва. Також пріоритетними завданнями є підписання Угоди про асоціації з Європейським Союзом (ЄС) та вступ України до ЄС. Очільник штабу також повідомив, що в рамках передвиборчої кампанії штаб Петра Порошенка починає формувати громадську спільноту «Черкащина за Петра Порошенка» і запрошує всіх небайдужих долучатися до цього руху.

Крім того, Олег Свинарчук повідомив про те, що партія «Солідарність» братиме участь у виборах до міської ради в Черкасах. Що ж до кандидатури на посаду мера міста Черкаси, яку підтримуватиме команда Петра Порошенка, конкретної відповіді очільник обласного штабу не дав. «Безсумнівно ми підтримаємо ту людину, яку підтримуватиме громада міста», – відзначив Свинарчук.

poroshenko cherkasy1

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.