У неділю, 13 квітня, Волинь відвідав кандидат на пост Президента України Петро Порошенко. Під час прес-конференції у Луцьку кандидат розповів про основні пункти своєї передвиборчої програми та поспілкувався з журналістами.

Емоційну реакцію Петра Порошенка викликало питання щодо «сірих кардиналів» у його виборчому штабі. Зокрема, нещодавно у місцевих ЗМІ з’явилась інформація, що «тіньовим керівником» обласного штабу Порошенка стане екс-голова Волинської ОДА Борис Клімчук. Спростовуючи цю інформацію, Порошенко зазначив: «Вибачте за емоції, але де ви такі дурниці шукаєте і знаходите? Ніяких «сірих кардиналів» у мене немає. Ставимо питання жити по-новому. Прохання, в моїй присутності не озвучуйте ці дурниці». За його словами, єдиним керівником виборчого штабу на Волині є Володимир Гунчик, директор ДП «Автоскладальний завод № 1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

poroshenko lutsk1

Також у Луцьку Петро Порошенко взяв участь у святковому богослужінні в Свято-Троїцькому кафедральному соборі УПЦ КП та виступив перед лучанами на агітаційному мітингу, проведеному ввечері на центральній площі міста.

Окрім Луцька, Порошенко відвідав також міста Ковель та Володимир-Волинський. На його підтримку зі сцени виступили народний депутат України Оксана Продан, поет і громадський діяч Дмитро Павличко, співак Тарас Петрененко та гурти «Плач Єремії» і «Мандри».

poroshenko lutsk2

 

За коментарями звертайтеся до:
Михайло Шелеп
Координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області
067 416 50 86, [email protected]

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.  

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.