Не зважаючи на дощ та мокрий сніг, у неділю в центрі Харкова було гаряче: на мітинг за федералізацію та референдум, який проводили Обєднання «Боротьба» та Союз «Народное Единство» приїжджав кандидат у Президенти України Олег Царьов. Поряд проводила агітаційні заходи КПУ, а в саду імені Т. Шевченка агітувало ВО «Свобода». 

Об’єднання «Боротьба» та Союз «Народное Единство» зібрались на мітинг на площі Свободи близько 12:00 у неділю. Захід був організований на підтримку референдуму та федералізації, а також проти проведення позачергових виборів Президента.

kharkiv 13.04

Приблизно о 14:00 на цей мітинг завітав народний депутат України, кандидат на пост Президента України Олег Царьов. У своїй промові він зазначив, що за формою державного устрою Україна має стати федерацією. Не зважаючи на те, що захід був організований і проти проведення позачергових виборів Президента, Олегу Царьову надали теплий прийом: учасники мітингу скандували «Царьов!», «Русский!» (під час слів про російську мову), «Царьова на царство!». Цей захід проводився всупереч рішенню Харківського окружного адміністративного суду щодо заборони проведення проросійськими активістами безстрокових мирних акцій.

Поряд із мітингом за референдум та федералізацію проводили агітаційну роботу активісти Комуністичної партії України. Біля наметів із символікою партії вони роздавали агітаційні матеріали на підтримку Петра Симоненка, листівки та різні номери газети «По правде говоря». Окрім того, за 50 коп. кожен охочий міг придбати газету «Время.ua» та «Красное знамя».

kharkiv 13.04 2

Одночасно біля пам’ятника Т. Шевченку в саду імені Т. Шевченка відбувався мітинг проти окупації та за єдність Української держави. Поблизу агітаційних наметів ВО «Свобода» активісти стояли з прапорами і  роздавали агітаційні газети.

kharkiv 13.04 3

 

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.