Кандидат у Президенти Михайло Добкін розпочав свій візит у Дніпропетровську область з міста Павлоград. Не всі місцеві жителі схвально вітали приїзд кандидата.

Сьогодні, 12 квітня під час загальнообласного суботника кандидат з однопартійцями висадив саджанці дерев біля середньої школи (СШ) № 4 та охоче спілкувався з пресою. На заході також були присутні колишній віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул, народний депутат Артур Мартовицький, секретар міської ради Павлограда Євген Амато, депутат обласної ради Віктор Панамарчук і мер Павлограда Іван Метелиця.

dobkin dnipro

Після спілкування з журналістами і виборцями біля СШ № 4, кандидат попрямував на зустріч із виборцями і депутатами місцевих рад до ДК "Машинобудівників", де його вже зустрічали місцеві активісти, які не бажали бачити його в місті. Активісти намагалися перекрити кандидату прохід до палацу культури і кидали в нього яйця, після чого кандидат з делегацією зникли за дверима палацу культури. Прохід до палацу блокувала міліція, не дозволяючи пройти противникам Михайла Добкіна. Поки тривала колотнеча біля входу, ззовні збиралося все більше тих, хто хотів висловити незгоду з візитом Добкіна, а також охочих потрапити на зустріч з кандидатом.

dopkin dnipro2

Як повідомила прес-служба кандидата у Президенти Михайла Добкіна, через провокації збройних радикалів запланована зустріч кандидата в Дніпропетровському аерокосмічному центрі з провідними фахівцями ракетно-космічної галузі та жителями міста не відбулася.

Як стало відомо спостерігачам ОПОРИ, 11.04.2014 р., напередодні приїзду на Дніпропетровщину й до Кривого Рогу Михайла Добкіна, відбулися збори криворізького партактиву Партії регіонів. На зборах були присутні керівники підприємств і організацій, котрі отримали завдання організувати явку своїх підлеглих на зустріч з кандидатом Добкіним. Сама зустріч має відбутися в Палаці культури імені Артема, що в Саксаганському районі міста Кривого Рогу, о 17 годині 12 квітня. Подібна зустріч членів Партії регіонів вже відбулася 11 квітня і в Дніпродзержинську.

Також ОПОРА дізналась, що попередні збори криворізьких активістів Партії регіонів відбулися 15 березня 2014 року в Палаці культури ВАТ «Центральний гірничо-збагачувальний комбінат». На цих зборах був присутні колишній віце-прем’єр-міністр і голова Дніпропетровської обласної організації Партії регіонів Олександр Вілкул. Він, зокрема, закликав представників Молодих регіонів не допустити передислокації військ з військових частин на кордони з Росією, щоб не перешкоджати пересуванню російських військових на територію України. Заклик Вілкула обурив деяких членів партії, і вони зробили зауваження екс-віце-прем’єру, щоб той не штовхав молодь до протистоянь з українськими військовими. На це зауваження Олександр Вілкул відповів, що його заклики відповідають вимогам вищого керівництва Партії регіонів, і всі партійці зобов’язані їх дотримуватись. Під час конфлікту прибічників і противників стримування українських військових стала штовханина.

Спостерігачі ОПОРИ звернулися за коментарями до прес-секретаря Дніпропетровської обласної організації Партії регіонів Тетяни Старовойтової. Стосовно зустрічі Михайла Добкіна з криворіжцями, пані Тетяна уточнила, що вона відбудеться не о 17, а о 18 годині 12 квітня, а про збори регіоналів 11 квітня та 15 березня їй невідомо. Пані Старовойтова пообіцяла уточнити запитувану інформацію і повідомити ОПОРУ, однак наразі не вдалося отримати жодних деталей.

Довідково:                                                                                                                                       

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.