Народного депутата, кандидата в президенти Сергія Тігіпка, в Одесі закидали яйцями.

10 квітня в бізнес-центрі «Шевченківський» група активістів закидала Сергія Тігіпка курячими яйцями, коли він заходив на свою прес-конференцію.

Незважаючи на напад, політик провів прес-конференцію. Він заявив, що не засмутився і сказав, що кожен політик повинен готуватися до закидання яйцями. За словами політика, вся справа в тому, що зараз емоції у багатьох людей від того, що відбувається б'ють через край.

«Політики все розуміють і відгрібають. Хочеш йти в політику - терпи якісь речі», - заявив Сергій Тігіпко.

Також Сергій Тігіпко оголосив, що найближчим часом буде створена нова партія.

«Ми не збираємося відсиджуватися в якомусь тривалому процесі громадського руху. Я думаю, що найближчим часом ми об'єднаємо свої сили і створимо свою партію. Назва та все інше вже обговорюється, і досить демократично», - заявив Сергій Тігіпко.

Розповів Сергій Тігіпко і про те, що головним завданням майбутнього президента буде боротьба з економічною кризою. На його думку, ситуація посилюється нестабільністю валюти і жорсткими нововведеннями уряду щодо збільшення податків і скорочення соціальних виплат. Це, прогнозує кандидат в президенти, може помітно звузити внутрішній ринок споживання.

Іншим завданням є робота з об'єднання країни: «Другою проблемою, а я думаю, що її можна ставити на перший план, залишається проблема роздробленості України. Якщо ми не об'єднаємося, не знайдемо варіанти об'єднання, то дійти до економічної проблеми теж буде складно».

Третьою тезою, яку висловив кандидат, є необхідність боротьби з корупцією. Сергій Тігіпко вважає, що ніякі корупційні дії не повинні залишатися безкарними. Без цього наша держава піде «на той же виток і залишиться біля того ж розбитого корита, у якого перебуває й зараз».

Запитали журналісти і чому політик оточує себе в регіоні такими людьми, як Олег Вахрушев, В'ячеслав Маркін і Дмитро Волошенков. Кореспонденти повідомили Сергію Тігіпку, що головний еколог області Олег Вахрушев займався незаконним видобутком піску на Куяльнику, а В'ячеслав Маркін схвалив побиття журналістів 19 лютого, заявивши, що їм ще мало дісталося.

Сергій Тігіпко також подякував журналістам за інформацію і заявив, що буде розбиратися.

«Я не знаю їх, буду перевіряти, хто вони такі і що з себе представляють. Все має бути дуже відкрито і прозоро. Найпринциповіша розмова повинна бути в самих організаціях», - підкреслив політик.

press-conferencija

Фото: www.timer.od.ua

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.