Під час перерви на сесії Житомирської обласної ради 10 квітня Сергія Рижука облили зеленкою. Інцидент стався в приміщенні ОДА . Винуватці назвали себе «самообороною».

Екс –губернатор одразу пішов в приймальню  голови адміністрації, а згодом поїхав з ОДА.

Ще перед початком сесії активісти словесно вимагали від Рижука «піти на пенсію». Дії та поведінка колишнього посадовця обурили активістів і хтось кинув в нього посудину із зеленкою, яка заляпала стіни, підлогу та штори.

Сергій Рижук є депутатом Житомирської обласної ради. Офіційно до 02 березня був головою Житомирської облдержадміністрації. 20 лютого 2014 року заявив про вихід із Партії регіонів.

Still0410 00000

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.