Органи місцевого самоврядування повинні визначитися з місцями розташування друкованих агітаційних матеріалів кандидатів у Президенти. Звісно, що виборча кампанія триває в екстремальних умовах, проте такі нескладні рішення мають прийматися більш оперативно.

Херсонщина готується до виборів Президента, які відбудуться 25 травня. Органи місцевого самоврядування мають визначити місця розташування та обладнати стенди, дошки оголошень для розміщення матеріалів передвиборчої агітації, і потрбіно це зробити не пізніше як за дев’яносто днів до дня виборів (п. 4, ст. 59 Закону «Про вибори Президента»).

На 10 квітня, тобто за 45 днів до виборів, рішення щодо місць розміщення агітаційних матеріалів прийняли виконкоми міських рад у м. Херсоні, м. Каховці, м. Гола Пристань, м. Скадовську, м. Бериславі. Однак, ще не прийняті відповідні рішення у містах Нова Каховка (планується 11 квітня), Цюрупинську та Генічеську. 

Інформація щодо розміщення агітації в обласному центрі є у відкритому доступі на офіційному сайті Херсонської міської ради.

 
За коменарями звертайтеся до:
Олександр  Мошнягул
координатор кампанії спостереження за виборами Президента України 2014
в Херсонській області
0503966752

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.