З початком передвиборчої кампанії в Житомирі точаться жваві дискусії, хто очолить виборчі штаби кандидатів.  

Особливого обговорення набула кандидатура керівника штабу Петра Порошенка. Як стало відомо, штаб очолить народний депутат Генадій Зубко. Зубко член фракції ВО «Батьківщина». Був керівником обласної організації «Фронт Змін», але перед парламентськими виборами вийшов із партії і офіційно являється безпартійним.

Віталій Француз, голова Житомирської обласної парторганізації ВО «Батьківщина» та голова обласної ради очолив обласний виборчий штаб Юлії Тимошенко.

Штабом Дмитра Яроша керує Олег Піонтківський, лідер місцевого Правого сектору.

В області штаб Михайла Добкіна поки що ніхто не очолює, а от виконує обов’язки керівника штабу Андрій Дяченко, екс-голова Олевської районної адміністрації. Він і став новим керівником фракції Партії регіонів в обласній раді та виконуючим обовязки керівника обласної організації Партії регіонів, якою раніше керував Сергій Рижук, колишній голова Житомирської ОДА. 5 квітня політрада Партії регіонів мала розглянути питання про дострокове припинення повноважень керівника обласної організації Сергія Рижука через відмову підтримувати Михайла Добкіна, який офіційно висунутий регіоналами кандидатом у Президенти. Остаточно нового голову обласної організації Партії регіонів має затвердити партійна конференція.

Виборчий штаб Сергія Тігіпка поки що без керівника.

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.