Цього тижня на Прикарпатті з’явилися білборди кандидата на пост Президента Олега Ляшка з написами "Смерть окупантам" та "Я поверну Україні Крим". Місцеві мешканці побоюються загрози зриву туристичного сезону.

liashko2

Закликами до смерті окупантів зайняті усі рекламні площини вздовж Яремчанщини та "Буковелю" - найбільш відвідуваних туристами куточків Карпатських гір. Власники зелених садиб побоюються, що настільки радикальна передвиборча агітація може зірвати туристичний сезон.

Зокрема, директор Туристично-інформаційного центру у селі Татарів, власниця зеленої садиби "Анастасія" наголосила, що ці білборди відлякують туристів та гостей. "Власники садиб і так пережили нелегкий, збитковий сезон, а тут таке. У місцевих жителів питання: а яким саме окупантам смерть? І чи тут, у Карпатах, є окупанти? Чи, може, варто такі борди розвішувати на Сході чи в Криму?" Налякані власники садиб просять зняти це "неподобство".

Як розповів ОПОРІ голова Івано-Франківського міського осередку Радикальної партії Тарас Присяжнюк, передвиборча агітація Олега Ляшка на білбордах розміщувалась централізовано із Києва. Такі ж білборди розмістили і в інших областях України, але  "Смерть окупантам" у Карпатах, вочевидь, сприймається неоднозначно.

liashko

 

За коментарями звертайтеся:

email: [email protected]

 

Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.