Штаб кандидата в Президенти України Петра Порошенко починає активну підготовку до президентських перегонів. В місті Луганськ головою штабу стане Сергій Сафо.  Про це він сам розповів довготерміновим спостерігачам ОПОРА. «Мені запропонували очолити міський штаб кандидата в Президенти Петра Порошенка в Луганську і я погодився. Щодо того, хто стане  керівником обласного штабу, то рішення ще немає. Поки що тривають переговори. Нема узгодженої кандидатури».   

gggСергій Сафо відомий луганчанам тим, що під час передвиборчої кампанії до Верховної Ради України очолював штаб кандидата в депутати Верховної Ради України Володимира Струка. Також під час проведення акцій протесту учасників Євромайдану чинив опір в їх проведенні, порушуючи тим самим право на мирне зібрання людей. 

Олексій Біда, голова ГО «Громадський Сектор Луганська», один з організаторів Євромайдану в Луганську прокоментував дане призначення  «Сергій Сафо неодноразово заважав в проведенні  акцій протесту учасниківЄвромайдану в Луганську.  Це проходило таким чином, що на місцях, де були заплановані  акції мирного протесту приїжджала група осіб з колонками  та Сергій Сафо в маскарадному костюмі Діда Мороза співав пісні а звук колонок глушив виступ Євромайданівців .   Призначення цієї особи  головою штабу в Луганську є свідченням того, що певні групи осіб з Партії Регіонів сьогодні змінюють «політичний колір» щоб зберегти  себе у владі».

На відео від 29 грудня 2013 р. бачимо, як голова міського штабу Петра Порошенка Сергій Сафо зриває  акцію протесту Євромайдану в Луганську, співаючи пісні в костюмі діда Мороза -  https://www.youtube.com/watch?v=-MV7MD4Q2pY