8 квітня в місті Іллічівськ Одеської області було підпалене спортивне кафе «Бриз», що належить заступнику голови Одеської обласної організації політичної партії ВО «Батьківщина» Василю Бугайчуку. Про це повідомило видання «Репортер».

Сам Василь Бугайчук основною причиною знищення кафе називає свою активну політичну позицію.

Політик стверджує, що це вже не перший акт залякування.

«Спочатку мене закидали камінням, потім били агітаторів, які роздавали газети в Іллічівську. Тепер просто знищують те, що годує мене і мою сім'ю. Кафе - єдине, що приносило мені заробіток», - розповів потерпілий.

А видання «ТАЙМЕР» розмістило коментар Василя Бугайчука, в якому той прямо стверджує, що підпал його кафе зроблено людьми Порошенка.

«Сьогодні склалася чітка вертикаль Петро Порошенко - Олексій Гончаренко - Сергій Галімов, за якою йдуть розпорядження боротися з неугодними. Галімов більше 20 років був заступником голови державної адміністрації Іллічівська, головою ради з питань установки, розміщення та експлуатації будівель, споруд торговельного та побутового призначення на території об'єктів благоустрою в місті Іллічівськ. І було йому там матеріально дуже комфортно: підприємці міста неодноразово зверталися до правоохоронних органів за фактами тиску і здирства з боку Галімова. Але після вчорашньої події Сергій Галімов відмовився від насидженого місця і пішов у відпустку з подальшим виходом на пенсію. Дуже підозріло. Неприкрито і зухвало знімає з себе відповідальність за вчинок найнятих ним же людей», - говорить Бугайчук.

Більше того, заступник голови облорганізації ВО «Батьківщина» повідомив про загрозу від людей з іншого штабу.

«Вчора вони тиснули прикрито, залякували по телефону і при зустрічах. Сьогодні вони під час приїзду Порошенка разом з ним визначили «небажаних» людей, і відразу після його від'їзду взялися виконувати розпорядження», стверджує Василь Бугайчук.

Василь Бугайчук розповів, що вже більше 10 років привертає іллічівців на бік Тимошенко - спочатку через молодіжну організацію, потім в якості члена «дорослої» організації.

«Це і дратує моїх опонентів», - впевнений опозиціонер.

Потерпілий написав заяву в міліцію.

Нагадаємо, що мер Іллічівська Валерій Хмельнюк, який більше 20 років беззмінно керує містом, в кінці лютого вийшов із Партії регіонів, а нещодавно почав вітати пенсіонерів із днем народження від імені Юлії Тимошенко.

spalene kafe

spalene kafe

 


Фото – www.reporter.com.ua

 

 
Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого