Упродовж активної фази виборчого процесу кандидати на пост Президента оминали Чернігівський край. Першим візитером з усіх 23 кандидатів виявився Олег Тягнибок, який 9 квітня відвідав м. Ніжин (виборчий округ № 211).

tiahnybok nizhyn1

Інформування щодо приїзду кандидата в Президенти Олега Тягнибока у м. Ніжин велося у вівторок та середу шляхом висвітлення у місцевому Інтернет-виданні, через дошку оголошень та розміщення агітаційної палатки у центрі міста. У зустрічі з Олегом Тягнибоком взяли участь близько 400 мешканців міста.

Промова лідера ВО «Свобода» містила заклики про недопущення розколу країни шляхом федералізації, а також прийняття закону про люстрацію чиновників. Олег Тягнибок розкритикував дії Партії регіонів та Комуністичної партії України, що перешкоджають прийняттю Закону про люстрацію та сприяють проведенню сепаративних дій в країні. Також Олег Тягнибок поспілкувався з потенційними виборцями, відповідаючи на питання з натовпу, а також ті, що надходили у записках.

tiahnybok r2

Примітно, що під час заходу було надано слово місцевим священикам, які провели разом з громадою молебень безпосередньо під час зустрічі.

 

 
За коментарями звертайтеся до:
Ольга Різенко
прес-секретар
виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА
в Чернігівській області
093 790 90 94

 Довідково:

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.