"Юлія Тимошенко має продемонструвати свою відповідальність перед українським народом і надати можливість перемогти вже в першому турі Петру Порошенку як кандидатові, який має найбільші шанси перемогти у виборчій кампанії вже в першому турі", - заявив керівник центрального виборчого штабу П. Порошенка Віталій Ковальчук під час презентації у агенції «Інтерфакс-Україна».

У штабі кандидата в Президенти Петра Порошенка сподіваються, що лідерка "Батьківщини" Юлія Тимошенко відмовиться від участі в президентських виборах. "Юлія Тимошенко повинна зняти свою кандидатуру на користь об'єднання українського народу. Безумовно, якщо вона погодиться взагалі розглядати таку позицію, то між нею і Петром Порошенком відбудуться певні переговори з цього приводу", - наголосив Віталій Ковальчук.

poroshenko shtab

Керівник міжнародного департаменту Центрального виборчого штабу Валерій Чалий наголосив, що питання проведення президентських виборів в Україні є питанням № 1 з точки зору безпеки країни. "Якби ці вибори відбулися в один тур, а в нас є така надія і можливості, це поставило б жирну крапку на всіх намірах порушувати питання про легітимність влади в Україні, і це було б рішення, яке допомогло б гарантувати безпеку України та перехід до конкретних реформ", - наголосив він.

Також керівник штабу Віталій Ковальчук зауважив, що нині розгортаються регіональні штаби і починається агітація. Петро Порошенко планує об’їхати всю Україну. Найближчим часом планується його поїздка на Донбас. Нещодавно він відвідав Одесу. Ковальчук нагадав, що Петро Порошенко першим з українських політиків відвідав Крим у найгарячіший момент кризи в регіоні.

Керівник юридичного департаменту штабу кандидата Роман Зварич закликав до чесності у веденні передвиборчої кампанії без боротьби компроматів. З цією метою він пропонує, щоб всі кандидати взяли на себе зобов’язання захищати результати виборів. За словами Зварича, Порошенко і його команда не планують реагувати юридично на дрібні порушення кандидатів і сподіваються на таку ж лояльність від інших кандидатів.

poroshenko kovalchuk zvarych

На запитання, чи планує Петро Порошенко продати свій бізнес у разі перемоги (зокрема «5 канал»), Віталій Ковальчук відповів ствердно. Натомість негативна відповідь прозвучала на запитання журналіста «Української правди» стосовно зустрічі Ковальчука з олігархом  Дмитром Фірташем у Відні. 

Керівник інформаційного департаменту Ірина Фриз запропонувала журналістам зголоситися до участі у поїздках Петра Порошинка регіонами України.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ –  це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процессу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 
 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.