У Луганській області триває процес формування виборчих штабів кандидатів на пост Президента України. Окремі кандидати вже визначилися з керівниками своїх обласних штабів.

Станом на вівторок, 8 квітня, стало відомо про декількох керівників обласних штабів кандидатів. Відтак, штаб Юлії Тимошенко (ВО «Батьківщина») очолить Ірина Веригіна, голова обласної організації політичної партії ВО «Батьківщина». Головою штабу Анатолія Гриценка («Громадянська позиція») стала Наталія Пшеняник, голова обласної організації політичної партії «Громадянська позиція».

Також депутат Луганської обласної ради від КПУ Максим Чаленко очолить виборчий штаб Петра Симоненка (КПУ). Закономірно те, що обласний виборчий штат Олега Ляшка очолить луганський бізнесмен і голова Луганської обласної організації Радикальної партії України Сергій Шакун.

Разом з тим нині невідомо, хто саме очолить виборчі штаби Олега Тягнибока, Дмитра Яроша, Петра Порошенка, Михайла Добкіна та інших кандидатів.

 
 
Довідково:
Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.
 
Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3 000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.