Сьогодні, 7 квітня, відбулася прес-конференція керівництва Кіровоградської обласної громадської організації «Фронт Змін», на якій її голова, депутат обласної ради Ірина Малик заявила, що цією громадською організацією в області повністю сформовано штаби на підтримку кандидата у Президенти Петра Порошенка. І що на конференції районних організації керівником обласного штабу обрали депутата Кіровоградської міської ради Олександра Горбунова.

Олександр Горбунов став депутатом по списку політичної партії «Фронт Змін» і на сьогодні очолює депутатську групу «Спільний дім» у міській раді. Своїм заступником по штабу Порошенка Олександр Горбунов назвав Ірину Малик, яка є керівником обласної громадської організації «Спільна дія», що має безпосередній стосунок до народного депутата, екс-регіонала Станіслава Березкіна. У 2012 році Ірина Малик очолювала обласний виборчий штаб народного депутата України Андрія Табалова.

Натомість депутат обласної ради, головний лікар обласного онкодиспансеру Костянтин Яриніч під час спілкування з представником ОПОРИ заявив, що саме він є офіційно затвердженим керівником обласного штабу кандидата у Президенти Петра Порошенка і що команда на вибори у нього на даний момент ще повністю не сформована. Також Костянтин Яриніч повідомив, що не має стосунку до озвученої на прес-конференції інформації.

Костянтин Яриніч, як і Ірина Малик,  є членом депутатської групи «Спільний дім» у Кіровоградській обласній раді. Джерела називають Костянтина Яриніча близьким до народного депутата України, екс-регіонала Олександра Кузьменка.

За коментарями звертайтесь:

Патруль Євгеній

 Координатор ОПОРИ у Кіровоградській області

+38 099 426 31 18

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль. 

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.