Виборчий процес у Чернігові переходить в інформаційну площину, де штаби двох політичних опонентів Юлії Тимошенко та Петра Порошенка почали відверту конфронтацію. Так, самоназваний керівник штабу кандидата Порошенка – Олександр Яковенко –оприлюднив офіційну заяву, де висловлюється вдячність народному депутату Дубілю, керівнику штабу кандидата Тимошенко, за його підтримку кандидата Порошенка в окремому 212 окрузі.

Даний факт народний депутат, обраний за 205 мажоритарним округом у 2012 році, Валерій Дубіль спростував на брифінгу, який відбувся 7 квітня. Останній спростовує будь-які перемовини та існування домовленостей із представниками команди Порошенка. І, попри те, що партія «УДАР» та ВО «Батьківщина» мали спільні активності під час революційного періоду у місті, заперечує існування партнерських або дружніх стосунків з Олександром Яковенком, називаючи дану заяву провокацією. За словами пана Дубіля, зараз юристи вивчають можливість отримати інформацію про замовника розміщення даної інформації на телеканалі «Дитинець» та кількість показів ролика задля подальших судових проваджень.

Нагадаємо, що центром 212 виборчого округу є місто Прилуки, в якому вже активно ведеться підготовка до місцевих виборів. Однак під час заходу Валерій Дубіль не озвучив офіційної позиції щодо висунення кандидата від ВО «Батьківщини» на посаду міського голови. Разом з тим, саме із цією конкретною регіональною прив’язкою була озвучена заява керівника обласного виборчого штабу Порошенка.

 

Ольга Різенко

прес-секретар

виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА

в Чернігівській області

 

Громадське спостереження ОПОРИ – це сфера діяльності мережі, спрямована на об’єктивну оцінку процесу підготовки та проведення виборів, а також на запобігання порушенням виборчого законодавства через ефективно організований громадський контроль.

Починаючи з березня, ОПОРА проводить масштабну кампанію спостереження за позачерговими виборами Президента України, а також за проміжними парламентськими (83 округ) та позачерговими місцевими виборами. Організація співпрацює з 175 довготерміновими спостерігачами, які стежать за перебігом кампанії у всіх регіонах країни. У день голосування, 25 травня, до них долучаться ще 3000 активістів для здійснення швидкого статистичного підрахунку голосів.