Документ носить назву «Меморандум між Сумською обласною державною адміністрацією, Сумською обласною радою та Сумськими обласними організаціями політичних партій щодо чесного ведення кампанії 2014 року з виборів Президента України».

Його 5 квітня підписали голова Сумської обласної державної адміністрації Володимир Шульга, заступник голови обласної ради Валерій Толбатов та представники партій ВО «Батьківщина», «УДАР», ВО «Свобода», а також Партії регіонів та Комуністичної партії.

Підписанти взяли на себе зобов’язання під час виборчого процесу дотримуватися законодавства та морально-етичних норм, будувати кампанію в повазі до опонентів, обійтися без погроз, залякувань, підкупу виборців, протидіяти фальсифікаціям, утриматись від нечесних методів ведення політичної боротьби, сприяти спостерігачам та журналістам у їх зусиллях щодо забезпечення прозорості та відкритості виборчого процесу.

Володимир Шульга запевнив, що на Сумщині вибори пройдуть чесно і влада не застосовуватиме адміністративний ресурс, але якісно забезпечить технічну сторону виборчого процесу. «Я не буду очолювати жодного штабу чи вести агітацію за ту чи іншу політичну силу», – заявив чиновник.

mem1

mem2