3 квітня у Львові відбулася прес-конференція екс-міністра оборони України, народного депутата та кандидата на пост Президента України Анатолія Гриценка.

На заході під назвою «Як захистити України від агресії Росії» кандидат заявив, що ключовим у його роботі у Львові буде спілкування з військовими, офіцерами запасу, гвардійцями новоствореної Національної гвардії щодо організації територіальної оборони і підготовки до відсічі військовій агресії.

Розповідаючи про своє бачення стратегії оборони країни, Гриценко посилався на «класику воєнної стратегії» – трикутник «влада-армія-народ». «Якщо трикутник  збалансований, якщо є концентрація зусиль всіх трьох вершин, можна зупинити будь-якого агресора», - переконаний Гриценко. На його думку, нагальне завдання суспільства – збалансувати цей трикутник. Народ, як ніколи, організований та готовий до дій, армія – хоча й міністрами докладено зусиль, щоб вона стала слабшою, –  має серйозні бойові можливості, проте є шанс їх підсилити. «Влада – отут найбільша проблема, вона вже за три тижні підірвала до себе довіру», – резюмував нардеп.

Кандидат у президенти переконаний, що влада здала Крим, зрадила інтереси держави, адже була можливість його захистити. Разом з тим, нардеп розповів, що став кандидатом тому, що розуміє складність ситуації та те, що зараз президентом (а заодно і головнокомандуючим Збройних сил України) має стати особа, яка зможе забезпечити територіальну цілісність країни та її ефективну оборону. На завершення Гриценко наголосив, що балотується заради того, «щоб в людей був спокій та щоб не було війни».

IMG 5937

Детальніше:
Андрій Дутчак,
координатор громадського спостереження за виборами Президента України у Львівській області
032 254 61 63