25 березня 2014 року об 11:00 в приміщенні інформаційного агентства “Українські новини”, за адресою Еспланадна, 20, відбудеться дискусія “Вибори Президента на окупованих територіях АР Крим: конституційні права громадян України необхідно захистити”

Захід організовує Громадянська мережа ОПОРА спільно з експертами Міжнародної фундації виборчих систем (IFES), Комітетом виборців України, Інтерньюз-Україна та Асоціацією Promo-LEX (Республіка Молдова). Передбачається участь членів ЦВК, народних депутатів, експертів із виборчих практик та законодавства, в тому числі і міжнародних, представників кримсько-татарського корінного народу АР Кримурядовців.

Учасники презентують світові практики проведення виборів на окупованих територіях, обговорять необхідні зміни до законодавства та напрацюють пропозицію для депутатського корпусу. На жаль, організувати належним чином голосування громадян України, які проживають у Криму, без додаткових заходів безпеки для виборців та без змін до законодавства буде вкрай складно. Організатори налаштовані на практичні наслідки відкритої дискусії, які будуть враховані Верховною Радою України.

Програма заходу

10:30 – 11:00  Реєстрація учасників

11:00 – 11:05  Привітальне слово, Ольга Айвазовська, ОПОРА

Міжнародні практики та досвід

11:05 – 11:20 Огляд практик організації голосування на окупованих, спірних, невизнаних територіях: Грузія (Абхазія, Південна Осетія), Молдова (Придністров’я), Сербія (Косово), Азербайджан (Нагірний Карабах), Денис Ковриженко, експерт IFES

11:20 – 12:00  Виступи

Андрій Магера, заступник голови Центральної виборчої комісії;

Юрій Ключковський, Президент Інституту виборчого права;

Олександр Черненко, голова Правління Комітету виборців України;

Євген Радченко, директор з розвитку «Інтерньюз-Україна»;

Тетяна Вензовська, керівник Служби розпорядника Державного реєстру виборців;

Алім Велюлла, голова Кримськотатарського земства в Києві;

Олексій Личковах, директор з розвитку в країнах Центральної та Східної Європи, Scytl-Innovation Democracy

Обговорення

Контактна особа:

Юрій Хорунжий
0636160481