ОВК 132 відкрила чергове засідання комісії по прийманню протоколів з ДВК і одразу оголосила технічну перерву – до надходження документів з першої ДВК. Але до цього відбулося позачергове засідання окружної виборчої комісії, на якому розглядалося звернення довіреної особи кандидата Аркадія Корнацького Сергія Рохманова.

Як повідомляє спостерігач Громадянської мережі ОПОРА, Сергій Рохманов в своєму зверненні висловив занепокоєння ситуацією, яка склалася біля будівлі ОВК, та висунув до ОВК 132 декілька вимог.

Він вимагав від ОВК відреагувати на наявність біля будівлі ОВК приблизно 200 агресивно налаштованих осіб, які готові зірвати прийом протоколів від ДВК, терміново направити представника ЦВК до ОВК 132 та звернутися до МВС, щоб посилити охорону приміщення ОВК. Також у зверненні вказано, що довірена особа кандидата Корнацького Ірина Поспєлова знаходилася в приміщенні ОВК весь час і бачила все на власні очі.

Голова ОВК 132 Марія Михайлова запитала членів комісії, які будуть пропозиції. Секретар ОВК Олександр Альбещенко висловився, що він не бачить, чим ті, хто знаходиться за приміщенням ОВК, заважають. А Євгенія Попадін запропонувала направити до ЦВК лист, в якому вказати, що ОВК нічого не заважає. «Те, що знаходиться за забором, нас не стосується», - сказала Є. Попадін.

Голова ОВК 132 М. Михайлова запропонувала проголосувати за пропозицію Є. Попадін: окрім двох членів комісії, які утрималися, інші проголосували «за».  

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
063
 748 77 53