Сьогодні зафіксовано чимало випадків наявності передвиборчої агітації на зупинках, деревах, дошках. Наш спостерігач по маршруту 197 округу зафіксував у різних районах передвиборчі плакати і навіть білборди.

Біля виборчої дільниці № 710306 (округ 197) в с. Хутір Хмільна (Канівський район) на деревах приклеєна агітація за кандидатів Патоку Анатолія Дмитровича та Тищенка Сергія Олександровича.

В с. Пекарі (Канівський район) біля виборчої дільниці, також зафіксовано на зупинці незірвану агітацію за кількох кандидатів одразу.

Якщо помітити та зняти усі агітаційні плакати могли забути, то агітаційний бігборд точно не могли не помітити.  У місті Канів спостерігачі написали скаргу до ОВК через наявність бігборда Віктора Роєнка, зафіксованого на вул.Леніна. Через три години невідомі демонтували агітацію. Ще один борд помічно на вул.Франка. 

Наявність агітматеріалів у день виборів, зокрема і біля виборчих дільниць, є порушення Закону України «Про вибори…» Ст. 74 частина 23 «Передвиборчі агітаційні матеріали знімаються з 24 години останньої п'ятниці перед днем голосування відповідними службами місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування».

білборд

фото

фото

фото

фото

 

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області
063 628 67 80