Спостерігачі громадянської мережі ОПОРА зафіксували факти масового розповсюдження на території 223 округу “чорної” агітаційної продукції, направленої проти кандидата у народні депутати Юрія Левченка (висунутого ВО Свобода).

Зокрема на деяких листівках Юрій Левченко протиставляється іншому кандидату у народні депутати, самовисуванцю, Віктору Пилипишину. Останній позиціонується як європейський, демократичний кандидат, позаяк Левченко –людина, яка підтримує екстремізм, насилля та ненависть. На інших листівках, поширених у поштових скриньках виборців 223 округу, Юрій Левченко зображений як прибічник насильницьких акцій та неонацистської ідеології.

Окремо зазначимо, що обидва види листівок не містять вихідних даних про тираж, замовника та друкарню, що є обов’язковим згідно чинного виборчого законодавства, частини 7 статті 69 Закону України “Про вибори народних депутатів”: “Друковані матеріали передвиборної агітації повинні містити відомості про замовника цих матеріалів, установу, що здійснила друк, або вказівку, що друк здійснено з використанням обладнання, що належить партії, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.”

Інформація, яка наведена у листівках, містить непідтверджені факти та ознаки чорного піару і в результаті маніпулює вільним волевиявленням виборця. Згідно чинного законодавства, це є порушенням ч.2 ст.6 Закону України “Про вибори народних депутатів України”: “Застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця, забороняється.”

2013-12-13 00.17.11

2013-12-11 12.41.31

2013-12-13 00.17.23