Як повідомляє сайт Васильківської районної державної адміністрації, 8 грудня у Калинівській ЗОШ №1 Васильківського району мав відбутися міськрайонний футбольний турнір “Шкіряний м’яч”. Турнір відбувся за підтримки кандидата у народні депутати по 94 округу Руслана Бадаєва (самовисування) та голови Васильківської районної федерації футболу Матушевича Л.В.

Згідно інформації на сайті держадміністрації, у турнірі брали участь 8 районних та міських команд. Винагородою за участь у турнірі були нові комплекти футбольної форми, 5 футбольних м’ячів та медалі за участь у турнірі.

Громадянська мережа ОПОРА нагадує, що згідно ч. 1, ст. 74 Закону України “Про вибори народних депутатів”, участь у передвиборній агітації забороняється органам виконавчої влади, органам влади Автономної Республіки Крим та органам місцевого самоврядування, правоохоронним органам і судам. Висвітлення проведення футбольного турніру за підтримки кандидата у народні депутати Руслана Бадаєва на сайті Васильківської районної державної адміністрації є проявом застосування адміністративного ресурсу останньої на користь Бадаєва.

Крім цього, у новині вказано про винагороди, які отримають молоді футболісти за участь у турнірі. Це у свою чергу є порушенням ч. 13 ст. 74: “Забороняється проводити передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора партії, за умови, що вартість таких товарів не перевищує три відсотки мінімального розміру заробітної плати), послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей. Така передвиборна агітація або надання виборцям, закладам, установам, організаціям коштів або безоплатно чи на пільгових умовах товарів, послуг, робіт, цінних паперів, кредитів, лотерейних білетів, інших матеріальних цінностей, що супроводжується закликами або пропозиціями голосувати за або не голосувати за певну партію чи кандидата у депутати або згадуванням назви партії чи імені кандидата, є непрямим підкупом виборців. ”