Сьогодні спостерігач ОПОРИ виявив на під’їзді будинку листівку без вихідних даних з матеріалом про кандидата в депутати по 197 округу Сергія Червонописького. Листівка написана російською мовою і містить звернення від кандидата до черкасців, в кінці містить девіз: «Мой девиз прост: жить в Киеве, рабо тать для Черкасс!».

Розповсюдження листівок без вихідних даних є порушенням п. 22 статті 74 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «Забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборчих агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про замовника друкованих передвиборчих агітаційних матеріалів, установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск».

З проханням прокоментувати цей факт ОПОРА звернулась в штаб кандидата у місті Черкаси. Представник штабу Олександр Рибченко відмовився давати коментар, сказав, що «у нас самий чистий кандидат» і наполегливо порекомендував спостерігачам ОПОРИ нічого про це не писати – «Иначе мы вам устроим!».

листівка

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області
063 628 67 80