Сьогодні, 2 грудня, кандидат у народні депутати Олег Свинарчук подав заяву в ЦВК про припинення передвиборчої діяльності та зняття своєї кандидатури з виборчих перегонів.

«Коли я місяць тому розпочав передвиборчу кампанію як кандидат у народні депутати, я одразу заявив: я не політик, а господарник. Запропонована мною програма економічного і соціального розвитку Черкас була складена не з гасел, а з чітких макроекономічних розрахунків. Як і мільйони українців я вірив, що підписання Угоди про асоціацію дасть поштовх до якісного нового розвитку виробництва, а отже – й соціального сектора. Здобуття депутатського мандату я розглядав як спосіб допомогти черкащанам максимально використати економічні вигоди від євроінтеграції... Фактичне припинення євроінтеграційного курсу загрожує надовго залишити країну в економічній і політичній «сірій зоні»... Сьогодні завдання № 1 – об’єднати зусилля для того, щоб повернути нам європейське майбутнє. Усвідомлюючи цю високу мету, я приймаю відповідальне рішення зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів», – йдеться у офіційному зверненні Олега Свинарчука.

Більш детальних мотивів такого рішення дізнатися не вдалося. За словами довіреної особи кандидата Сергія Красулі, завдання, які стоять нині перед парламентом – це, перш за все, вирішення політичних питань, а не економічних, якими і хотів займатися Олег Свинарчук. Тому він за нинішніх умов не може балотуватися в нардепи.

За коментарями звертайтесь:

Сергій Варич,

координатор виборчих програм

Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області

063 628 67 80