Донецька міська рада не засудила розгін Євромайдану «Беркутом» і підтримує курс Президента України.

2 грудня 2013 на засіданні позачергової сесії Донецької міської ради VI скликання було прийнято звернення до жителів України, Президента та Уряду, у якому депутати підтримують доручення Президента розібратися в причинах виникнення інциденту, що стався в ніч з 29 на 30 листопада 2013 року, і виявити всіх осіб, які причетні до цих подій.

У проекті рішення був пункт про неприйнятність розгону мирної акції протесту на Євромайдані, але декілька депутатів виступили проти і його не включили до документу. Проте деякі ЗМІ поширюють інформацію про те, начебто депутати занепокоєні і заявили про неприйнятність розгону мирної акції протесту.

У зверненні йдеться, що лідери опозиції та інші політичні сили провокують громадян на страйки, захоплення державних установ, безлад і хаос, що вже призвело до дестабілізації роботи державної влади, органів місцевого самоврядування та підприємств.

Депутати міської ради вважають за необхідне «не допускати блокування та дестабілізацію роботи органів державної влади та місцевого самоврядування; органам внутрішніх справ і прокуратури забезпечити дотримання правопорядку та законності на території України».

Також йдеться про те, щоб не допускати участі посадових осіб інших держав в акціях, мітингах протесту, що проводяться на території України.

«Ми категорично проти дій, які можуть призвести до державного перевороту», - заявили депутати Донецької міської ради.

Рішення