29 листопада ОВК №132 остаточно завершила утворення дільничних виборчих комісій. Ця процедура, яка зайняла дві доби, включаючи жеребкування щодо включення кандидатур до складу ДВК, яке пройшло 28 листопада, не викликала у спостерігачів Громадянської мережі ОПОРА, а також присутніх спостерігачів ЕНЕМО та журналістів жодних претензій.

Як повідомила голова комісії Марія Михайлова, всього надійшло 8340 подань на членів ДВК, офіційно було зареєстровано 8216 подань. Інші 124 подання комісією були відхилені. Причина відхилення – «чистка двійників», людей, заяви від яких були подані одночасно від двох (а в одному випадку – від трьох) суб’єктів.

Як зазначив секретар ОВК №132 Олександр Альбещенко, «головне питання – це двійники, комісія не може приступити до жеребкування, поки не вичистить двійників».

До засідання комісії з жеребкування надійшло 32 заяви від так званих двійників, які офіційно, письмово, підтвердили своє бажання стати членом ДВК від певного суб’єкту (а не двох). Але комісія одну заяву залишила без розгляду, а ще одну – відхилила, тобто 30 людей, які до цього засідання були «двійниками», були офіційно зареєстровані, як члени ДВК.

Як повідомляють спостерігачі ГМ ОПОРА, дії членів ОВК щодо жеребкування і утворення ДВК були професійними.

жеребкування

жеребкування

За коментарями звертайтесь:

Олена Кабашна,
Координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Миколаївській області
063 748 77 53