Експерт Громадянської мережі ОПОРА Надія Бабинська та народний депутат України Іван Крулко представляли Україну на регіональному семінарі “Відкриті парламенти, заангажовані громадяни” (Casta-Pepiernicka, Словаччина).

Іван Крулко презентував План дій з реалізації Декларації відкритості парламенту України, який було прийнято 5 лютого 2016 р. за наказом Спікера Верховної Ради України. Народний депутат окреслив основні положення Плану дій та взяті зобов'язання. Надія Бабинська розповіла про його розробку, специфіку взаємодії з адміністративним відділом Верховної Ради та народними депутатами. Вона також презентувала засоби моніторингу Плану дій.

Члени парламенту та його працівники, представники громадянського суспільства з Албанії, Боснії і Герцеговини, Косово, Македонії, Чорногорії та Сербії, зібралися разом, щоб перейняти досвід Чеської Республіки, Словаччини та Латвії в забезпеченні прозорості законодавчих органів та залучення громадян. Представники законодавчих органів та громадянського суспільства в Грузії та Україні представили досвід в просуванні відкритості у своїх країнах.

Надія Бабинська презентувала рекомендації для підвищення прозорості законодавчих органів та залучення громадян у Балканських країнах.

Відносно:

Громадянська мережа ОПОРА — це неурядова, позапартійна і фінансово незалежна всеукраїнська мережа громадських активістів. Ми об'єдналися з метою активізації громадської участі в політичному процесі, шляхом вироблення і впровадження моделей впливу громадян на діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.