Сьогодні, на вулиці Гоголя, 325 у приміщенні колишнього банку «АвтоКразБанк» виявлено черговий підкуп виборців за Михайла Поплавського. Людям, які прийшли до точки підкупу потрібно було написати заяву щодо того, щоб  їх прийняли агітаторами за кандидата і отримати за це 200 гривень. Проте по факту агітувати було не потрібно. За фактом непрямого підкупу виборців вже складено протокол.

«Близько десятої години мені зателефонували люди, які повідомили, що їм пропонують прийти і зареєструватися в штабі Михайла Поплавського у якості агітаторів. Проте ніякої роботи їм виконувати не потрібно, варто  було лише отримати 200 грн до виборів і 200 гривень після виборів», - коментує ситуацію довірена особа кандидата по 194 округу Миколи Булатецького Максим Поляков. За його словами, коли він прибув на місце події, біля колишнього банку стояла черга людей, які бажали отримати гроші. У середині приміщення була розміщена агітаційна продукція за Михайла Михайловича, проте через деякий час її сховали. Самі ж працівники штабу налаштовані надзвичайно агресивно.

На місце події викликано міліцію та складено протокол щодо непрямого підкупу виборців. У цей час досі приходять люди, які бажають отримати гроші.

Також нам оперативно повідомили, що за адресою Героїв Сталінграда, 42, в цей час також проводиться підкуп виборців за Михайла Поплавського.

Зауважимо, що відповідно до статті 6 п. 2 Закону України «Про вибори народних депутатів України»: «Застосування насильства, погроз, обману, підкупу чи будь-яких інших дій, що перешкоджають вільному формуванню та вільному виявленню волі виборця, забороняється».

Bank

zayava agitatory 13

Lyudyna groshi

Skladanya protokolu

За коментарями звертайтесь:

Сергій Варич,

координатор виборчих програм

Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області

063 628 67 80