На 94 окрузі 21 листопада відбулося чергове засідання ОВК. На ньому члени комісії Р. Кудринецький, А. Гаврилова та О. Шевченко оприлюднили звернення до ОВК виборчого округу 94 з приводу розгляду фактів порушення обмежень щодо ведення передвиборчої агітації.              

Зокрема, у звернення йдеться про наступне: “Так, вчитель молодших класів СЗОШ №5 Сахно Світлана Василівна, яка зареєстрована та проживає за адресою: м. Обухів, вул. Каштанова, буд. 4/1, кв. 92, ходила по будинках, що розташовані по вулиці Каштановій 4/1, де вона і проживає, та пропонувала 200 гривень і пайок за те, що люди проголосують за кандидата в народні депутати в одномандатному виборчому окрузі №94 Бадаєва Р.Г. В діях Сахно С.В, вбачається порушення с. 13 ст. 74 Закону України Про вибори народних депутатів України та передбачається кримінальна відповідальність.

У свою чергу секретар ОВК Ярослав Левцун оголосив наступне рішення: “Замість неодноразових фактів порушення законодавства ми бачимо лише одне твердження про те, що якийсь вчитель якихось молодших класів десь щось роздавав. В мене питання до трьох підписантів – хто з вас бачив це особисто і готовий це засвідчити правоохоронним органам або в суді? Якщо ніхто з вас нічого не бачив, то мова йде про те, що ви звертаєтесь до комісії, стверджуючи про якісь події, які ви жодним чином не можете підтвердити. У вас немає ні актів, ні відео, ні фотофіксації, ні свідків. Тобто ми говоримо про абсолютно бездоказові та необгрунтовані твердження. Відповідно я пропоную постановити наступне:

  1. Звернення щодо  порушення законодавства про вибори задовільнити шляхом розгляду на засіданні ОВК.
  2. Пропозицію щодо прийняття колегіального рішення стосовно звернення ОВК до правоохоронних органів з метою перевірки фактів порушення обмежень ведення передвиборчої агітації та підкупу виборців відхилити як необґрунтовану та безпідставну, оскільки викладені у вимозі твердження не підтверджені жодними доказами, що унеможливлює встановлення дійсності цих подій.
  3. Рекомендувати заявникам у разі виявлення ними фактів порушень, за якими передбачається кримінальна відповідальність діяти відповідно до вимог чинного законодавства України
  4. Звернути увагу заявників на статтю 383 Кримінального кодексу, якою передбачена кримінальна відповідальність за завідомо неправдиве повідомлення про скоєння злочину.