У Каневі 21 листопада по всіх торгівельних точках міста розповсюдили спеціальний випуск газети «Час пік» з матеріалами, які дискредитують кандидата від опозиції по 197 округу Леоніда Даценка.

Наповнення спецвипуска – це передруки інтернет-ресурсів, серед яких «Politiko» та «Черкаси інформаційні», а також листи читачів газети. Тираж газети 20 тисяч примірників, а надрукована вона на комунальній типографії у Смілі.

На місця розповсюдження «чорної» преси члени команди Леоніда Даценка викликали міліцію, факти було задокументовано, а тираж частково вилучено. З цього приводу представники штабу Даценка підготували скаргу в ЦВК, а щодо газети «Час пік» – адміністративний позов. Сьогодні спостерігачі ОПОРИ зафіксували зникнення газети з точок продажу, її практично неможливо десь придбати.

У матеріалах газети Леоніда Даценка звинувачують у тому, що він у 2004 році потрапив у ДТП, внаслідок чого загинула людина. Як запевняє прес-секретар Даценка Тетяна Воронцова, Леонід Даценко ніколи не водив автомобіль і факт про ДТП є неправдивим. Також кандидата звинувачують у тому, що його остання поетична збірка (за неї удостоєний літературної премії імені Василя Симоненка) містить антисемістські заклики, окрім цього, Леонід Даценко нібито змінив партійність в Народному Русі України на членство в «Батьківщині».

«Як ми і попереджали черкащан, влада, не знайшовши достойних конкурентів для кандидатів від опозиції, переможців торішніх парламентських виборів на так званих «проблемних» округах, пішла шляхом брехні і маніпуляцій. Чесно вона перемогти просто немає шансів», – прокоментував ситуацію Леонід Даценко.

Черкаси

Черкаси

За коментарями звертайтесь:
Сергій Варич,
координатор виборчих програм
Громадянської мережі ОПОРА у Черкаській області
063 628 67 80